Höstnyheter

Hösten har anlänt till Stockholm. När kylan och mörkret breder ut sig över Sverige brukar intresse och förfrågningar om lägenhetsköp och ett boende i Egypten öka. Så också i år!
Den uttalade skillnaden denna höst är att väldigt många känner sig glada och positiva till den nya politiska väg och utveckling som inleddes i Egypten i somras. Oförmågan att få ordning på Egyptens ekonomi och det religiösa vägval som valdes, iaktogs med stor oro också från Sverige. Många uttalar nu sin lättnad och känner sig övertygade om att en ny övergripande styrning med nya politiska och religiösa vägval kommer att lyfta ett kantrat Egypten. Vi håller tummarna och hoppas det allra bästa för Egypten och dess befolkning. Kanske är följande ekonomiska positiva nyheter ett resultat av de nya vindar som nu blåser i Egypten?
Den svenska vitvarujätten Electrolux med fabriker i Egypten och 7000 lokalt anställda har sedan en tid haft all verksamhet i landet stoppad . Läget bedöms nu vara så stabilt att verksamheten åter är i gång med full produktion. Företagets omsättning i Egypten uppgår till 2 miljarder SEK.
Foto: Besökare vid pågående bygget av Ikea-varuhuset i Kairo.
Nu är det slutligen klart att Ikea kommer att etableras i Egypten och att det ursprungliga egyptiska varumärket IKIA ersätts med den svenska loggan IKEA. Det första varuhuset öppnar utanför Kairo under september-oktober månad under ledning av Nermine Kastour som är företagets första egyptiska Country Marketing Manager. Detta betyder att vi snart kan hänvisa våra kunder med önskemål om IKEA- möbler och inredning för sina nyinköpta lägenheter  till det nya varuhuset utanför Kairo  Transport av inköpta varor sker sedan snabbt och säkert (och billigt) från Kairo till Hurghada.
Elektronikföretaget Samsung som tidigare meddelat att investeringar på närmare 2 miljarder SEK är aktuella i Egypten, har den 10 september öppnat sin första egyptiska fabrik i området Beni Suef. Produktion av den senaste teknikens LED -skärmar är nu i full gång.
Petroleumjätten BP har  den 10 september offentliggjort att man gjort ”betydande” gasfyndigheter i östra  Nildeltat. Detta efter att man gjort de hittills djupaste borrningarna någonsin i regionen.