Nya vindar blåser i Egypten!

Folkomröstningen gällande nya grundlagar i Egypten är nu genomförd med ett massivt stöd (98% Ja) för den sittande interimsregeringens förslag till nya grundlagar i Egypten.

Härnäst skall ny president samt riksdagsledamöter väljas i två kommande val.Dessa kommer att genomföras under kvartal 2 2014.

Militären har nu tagit kontroll över landet och kommer att tillse att inte några nya ”mörka religiösa vindar” kommer att blåsa in över Egypten igen.Muslimska Brödraskapet är officiellt stämplat som en terroristorganisation.
Vägen mot demokrati och politiska/ekonomiska vägval enligt majoriteten av egyptiska folkets vilja är nu inledd.

Charterresorna till Egypten från omvärlden och även ifrån Sverige är åter igång. Investerare och turister står nu beredda att hjälpa till att få hjulen att snurra med högsta fart i Egypten.


Ikea Egypten har öppnat sitt Megavaruhus i Kairo!

För våra kunder som köpt eller står i begrepp att köpa lägenhet i Hurghada kan vi med stor glädje hänvisa till vår svenska möbelstolthet. Ikeas nya Egyptenkatalog innehåller idel kända möbler och produkter som du härmed kan beställa till din Hurghadalägenhet.

Ikea Egypt katalog

Ny utställning om Egypten.

Medelhavsmuseet i Stockholm öppnar den 22 februari en fantastisk utställning med an vandring genom Egyptens historia. Berättelser, filmer och digital teknik ledsagar besökaren genom historien och ner i gravkammaren, där var och en själv kan undersöka en av museets mumier närmare i ett digitalt tryckkänsligt bord.

Närmare information hittar du på Världskulturmuseernas hemsida.