Den tidigare överbefälhavaren och försvarsministern Abdel Fattah El-Sisi har meddelat att han ställer upp i det kommande presidentvalet.

Tre års politisk och ekonomisk kaos har resulterat i att Egypten och dess befolkning vädjar och kräver att snarast få lugn och ro och tillväxt. Muslimska Brödraskapet som i praktiken styrde Egypten under ett års tid är numer en terroriststämplad organisation och  tappar i snabb takt sympatisörer beroende på gruppens militanta framtoning och agerande.


El-Sisi och militären i Egypten avsatte Juli 2013 den tidigare presidenten Morsi och avbröt därmed en politisk, religiös och ekonomisk utveckling som initierade menade snabbt skulle leda till fullständig kaos och anarki i landet.
Merparten av landets invånare ser El-Sisi som sin nya landsfader och den kraft som behövs för att landet skall få den stabilitet och ekonomiska utveckling som Egypten snarast behöver.
EL-Sisi väntas bli vald till Egyptens nya president med en överväldigande majoritet.

Intervju El-Sisi